Excel 2007 összeomlás mentéskor Windows Vistán

A tünet a következő: Windows Vista alatt az Excel 2007 megmagyarázhatatlan, hirtelen fagyásokat produkál. A szerkesztett dokumentum tartalma elveszik, maximum helyreállítási információkból tudja a felhasználó több-kevesebb sikerrel visszaállítani.

Az Office csomag egyébként magyar nyelvű, de ez ennek a problémának a szempontjából tapasztalataink szerint irreleváns, az angol is ugyanúgy csinálja.

A hiba bekövetkezésekor “Az alkalmazás nem válaszol” típusú ablaktól a teljes Windows merevedésig széles a tünetek skálája, a leggyakoribb a nem válaszol ablak.

A munkaállomás vizsgálata során az eseménynaplóban a hiba bekövetkezésének idejében olyan súlyos besorolású bejegyzéseket találtunk, amelyek egy bizonyos “gdiplus.dll” és “gdiplus.dll_unloaded” által okozott problémákra utaltak.

Rövid felderítés után a probléma megoldását végülis az Apple iCloud szoftverének teljes eltávolítása jelentette. A számítógép újraindítása után a gép sok hónapos hibás, véletlenszerű működés után azóta már napok óta stabilan, megbízhatóan látja el a feladatát.

1 Trackback / Pingback

  1. Excel 2007 összeomlás mentéskor Windows Vistán | CG-Systems

Comments are closed.