Mustek 1200 UB Plus scanner használata Windows7-tel

A napokban szembetalálkoztunk a címben említett Mustek 1200 UB Plus scannerrel.Szép, kiszolgált darab, de teljesen működőképes, hát miért válnánk meg tőle, csak mert valaki azt mondja, nem használható az újabb operációs rendszerekkel…

Sajnos elsőre nekünk is szembesülnünk kellett azzal, hogy a mind Mustek hivatalos oldalán, mind pedig a Windows HCL (Hardware Compatibility List) oldalán azt írják, hogy a készülék nem használható Windows7-el.

Ez nem teljesen van így, ugyanis a Windows XP-s driver letöltése és kicsomagolása után a driver-fileok mentésével sikerült egy olyan csomagot előállítani, ami fut Win7-en, legalábbis a 32 bites verzión. 64 biten nem próbáltuk, sok sikert a teszteléshez, ha valaki tesztelni szeretné.

A mellékelt zip file letöltése és kicsomagolása után a scannert csatlakoztassuk a géphez, a Windows nem fog drivert találni hozzá sem helyben, sem a Windows Update-n keresztül. Tallózzuk be a kicsomagolt driver könyvtárat. A telepítés problémamentes, a használat a mai napig szintén.

Mustek 1200 UB Plus 32bit Driver letöltése: link